Hoe ik mijzelf ga leren om een vogeltje te zijn.

Ik heb sinds kort een grotemensenbaan en als gevolg moet ik acht uur per dag werken. Nu ben ik in de ochtend mega efficiënt, maar in de middag iets teveel bezig met de wolken buiten en het drinken van koffie. Laatst bedacht ik mij onderweg naar het koffiezetapparaat dat het heel slim zou zijn om vroeger te beginnen, want dan werk ik meer uren voor de lunch en heb ik dus meer efficiënte uren in een dag. Bovendien kan ik dan eerder naar huis om nuttigere dingen te doen dan het bewonderen van de wolken buiten. Om kippensoep te maken of zo.

Vroeger opstaan is in theorie een briljant plan, maar in praktijk een hel. Ik heb een intense liefdesrelatie met mijn bed en het afscheid valt me iedere ochtend zwaar. Zo zwaar, dat ik het mijn hoofd niet wijs kan maken dat zes uur een goed tijdstip is om huppelend het bed uit te springen om de groet van de vogels buiten de beantwoorden. Zo werkt mijn hoofd niet. Gelukkig is mijn hoofd ook weer best makkelijk om de tuin te leiden, dus dat is dan ook mijn tactiek voor komende weken.

Strategie 1: Ik heb geen flauw idee wanneer het licht word, maar ik houd mijn gordijnen open – en hoop dat ik geen enge achterbuurman heb die foto’s maakt van mij als ik slaap – zodat mijn hoofd het licht ziet en denkt dat het moet opstaan. Mocht het veel te lang donker blijven, dan wordt mijn plan B om zo’n lamp te kopen.

Strategie 2: Als ik uit bed strompel ga ik eerst rustig op een stoel zitten en voor mij uit staren in de hoop dat ik niet al zittend in slaap val, maar juist rustig de tijd heb om wakker te worden. Alle websites over ochtendpersonen zeggen dat je in de ochtend dingen moet doen als yoga en rustig het nieuws lezen, maar dat lijkt me niks. Dus doe ik het niet. Ik ga ook geen rondjes rennen. Of chiazaadjes eten. Ik wil zo vroeg opstaan als een vogeltje, niet hetzelfde dieet volgen.

Strategie 3:  Snooze, wat is dat?

Strategie 4: Op tijd gaan slapen. Dit lijkt een open deur en dat is het ook. Ik ga gewoon proberen te wennen aan mijn burgerbestaan en duik lekker vroeg mijn bed in. Misschien neem ik zelfs wel de moeite om te leren haken zodat ik fijn mijn eigen plaid kan punniken in bed voor het slapengaan bij wijze van avondritueel.

Strategie 5: Bedenk een goede reden om op te staan. Mijne voor morgen? Pannenkoeken als ontbijt! Oh, en stiekem ga ik denk ik in mijn ondergoed op Beyoncé dansen, want er is toch niemand thuis.

Advertenties

Een gedachte over “Hoe ik mijzelf ga leren om een vogeltje te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s