Mijn favoriete podcasts

Ik zit momenteel in een gigantische boekendip. Ik lees niks. Hier en daar een pagina, maar ik krijg mijn hoofd niet zover om ook maar één hoofdstuk uit te lezen. Best wel frustrerend, maar het is niet anders. De afgelopen weken waren mijn dagen gevuld met werken, wezenloos voor mij uit staren, wandelen, Olympische spelen kijken en podscasts luisteren. Dat laatste heb ik weer helemaal herontdekt en vandaag deel ik met jullie mijn favorieten.

 

Echt gebeurd 

Ik trap af met mijn meest beluisterde podcast: echt gebeurd. Het idee van deze podcast is simpel: mensen vertellen grappige, mooie of bijzondere verhalen. De verhalen hebben verschillende thema’s, waardoor je de meest uiteenlopende verhalen te horen krijgt. Daarnaast leest er zo nu en dan iemand voor uit zijn of haar puberdagboek. Dat is niet alleen heel ongemakkelijk, maar ook heel erg grappig. De afleveringen zijn tussen de 10 en 20 minuten en ik luister ze dan ook vaak tijdens het koken of als ik op de Tacx (indoor-racefiets) zit.

Sterk water – VPRO

Dit is een zesdelige podcast met persoonlijke verhalen van inwoners van Terschelling. Iedere aflevering staat er een ander verhaal centraal, maar alle verhalen raakten me. Ook als je helemaal niks met zee en Terschelling hebt, is deze podcast een aanrader, want het zijn gewoon mooie verhalen om naar te luisteren.

Afbeeldingsresultaat voor revisionist history

Revisionist History – Malcolm Gladwell

In deze podcast seizoenen vertelt Malcolm Gladwell verhalen uit de geschiedenis die verkeerd begrepen of over het hoofd gezien zijn. In iedere aflevering staat iets anders uit het verleden centraal – of het nou een gebeurtenis is, een persoon, een idee of een lied is. Wat ik mooi vind aan deze podcast is dat hij je laat beseffen dat iedereen het bij het verkeerde eind kan hebben en dat het heel belangrijk is om kritisch te blijven.

Luisteren jullie ook podcasts en zo ja, welke?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s